אנשים בעלי חירשות מוחלטת, אינם יכולים למרבה הצער להשתמש במכשירי עזר כלשהם. יחד עם זאת, מי שלקוי שמיעה בדרגות שונות, כלומר החירשות שלו היא חלקית, משתמש בפיתרון האידיאלי: מכשירי שמיעה.
מכשירי שמיעה הם המצאה שפותחה בשנים האחרונות. ככל שעובר הזמן, הטכנולוגיה שלהם הולכת ומשתפרת. אם בעבר היו מכשירי שמיעה אנלוגיים בלבד, שרמת השמיעה איתם לא הייתה מהטובות ביותר והם אפשרו שמיעה יחסית סבירה, הרי שהיום יש מכשירים אנלוגיים מתוחכמים הרבה יותר.
בנוסף, המכשירים הדיגיטליים הם הדור הבא של התחום. מעצם היותם דיגיטליים הם משוכללים וטובים הרבה יותר ממכשירים אנלוגיים. ככל שההתפתחות הטכנולוגית שלהם מתקדמת, כך נעשה בהם שימוש תדיר יותר על ידי לקויי שמיעה. במקרים רבים, המכשירים מסייעים בצורה כזו שהמשתמשים בהם מצליחים לשמוע כמעט ברמה מוחלטת, מדויקת ויעילה.
המכשירים המיוצרים היום, נעשים במידה כזו שלא תמיד יהיה ניתן להבחין בהם, כאשר הם על אוזנו של המשתמש. זאת בכדי ליצור למי שעונד אותם חוויה של טבעיות בשמיעה ככל שניתן.
יש להניח שבעתיד יהיו מכשירי שמיעה משוכללים הרבה יותר ממה שיש כיום.
על מנת להתאים מכשיר שמיעה בצורה נכונה, כל מי שסובל מליקוי שמיעה צריך לעבור בדיקה על ידי רופא, אשר יפנה אותו אל מכון שמיעה. במכון שמיעה מבצעים בדיקות שמיעה ועל פי התוצאות שלהן, מוחלט מה יהיה המשך הטיפול עבור ליקוי השמיעה. לא כל מי שהוא בעל ליקוי שמיעה חלקי, זקוק למכשיר. הכל מוחלט על פי רמת כושר השמיעה וההכרח בשימוש במכשיר.
במידה והוחלט כי יש צורך במכשיר שמיעה, מגיע השלב שבו יש לבחור ולקנות אותו.
בשוק קיימים מכשירי שמיעה מסוגים שונים. הבחירה מתבצעת על פי יכולותיו הכלכליות של מי שרוכש אותם, לצד אופי המכשיר שמתאים לו. יש לקחת בחשבון כי רכישה ראשונית של מכשיר שמיעה, אינה מעידה בהכרח על כך כי זהו המכשיר המושלם והמותאם ביותר.
ישנם מקרים רבים בהם מחליפים מכשירי שמיעה.
בנוסף, באופן טבעי מכשיר שמיעה עשוי לסבול מבלאי עקב פגעי הזמן ולכן ייתכן כי יהיה צורך בתיקונים או החלפה.
מכשירי שמיעה ואורח החיים המודרני
מכשירי שמיעה מיטיבים עם מי שמשתמש בהם ומאפשרים לאנשים בעלי לקויות שמיעה גבוהות, להצליח ולשמוע כמעט בצורה נורמטיבית לחלוטין.
היום ישנה מודעות רבה וגבוהה יותר לכל הנושא ומסיבה זו ישנה גם קבלה והבנה חברתית גבוהה יותר לנושא מבעבר.